Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 iunie 2010

Canada!


M-am hotarat sa emigrez si anume in Canada, o sa incerc sa dau aici cateva detalii despre Canada care pe mine m-au influentat sa iau aceasta decizie.
In primul rand m-am intrebat de ce este atat de mult promovata pleacare in Canada si mai ales de ce Canadieni primesc atatia emigranti. Canada este o tara foarte mare care a fost populat tarziu, are aproximativ 30.000.000 locuitori, avand atat de putini oameni nu au suficienta forta de munca si prin acceptarea emigrantilor ei incearca sa acapareze cat mai multa forta de munca calificata. Sunt foarte stricti in privinta oamenilor carora le ofera visa, din acest motiv Canada este o tara linistita, in care nu vezi indivizi ascultand manele la telefon in statia de autobuz, in care nu calci in gunoiul altora in timp ce il duci pe al tau la cos, este o tara in care si cetateni Canadei si emigranti au aceleasi drepturi (mai putin dreptul la vot pana iti obtii cetatenia) si sunt tratati cu acelasi respect de catre autoritati.
Principalele motive pentru care voi emigra:
1) Pentru ca m-am saturat sa privesc oameni care nu pot sa zambeasca, sau poate nici macar nu mai stiu sa faca asta;
2) Pentru ca oameni nu doar se cearta pentru un loc de parcare, se bat la propiu;
3) Pentru ca oameni citesc Libertatea, Clik sau Cancan si se uita la OTV;
4) Pentru ca toata lumea face o facultate dar majoritatea isi cumpara Licenta de pe internet sau mai rau la unele universitati nici macar nu se cere o lucrare de licenta pentru absolvire, trebue doar sa inveti subiectaele care s-au dat cu un an in urma;
5) Pentru ca suntem dominati de mitocanie si cocalarism (e posibil sa fie pleonasm);
6) Pentru ca suntem foarte invidiosi si ne uitam in curtea vecinului chiar daca nimanui nu-i pasa ce face vecinu;
Ar mai fi multe de spus dar trebue sa plec sa fac un proiect de licenta :)) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu