Faceți căutări pe acest blog

vineri, 23 iulie 2010

Nu mai stim sa iubim!


Nu stiu de ce scriu asta, stiu ca nu prea are legatura cu blogul asta dar tutusi .....................
Sunt cateva persoane, (mai multe) pe care le cunosc mai mult sau mai putin, care tot imi vorbesc despre iubire. Toata lumea defapt vorbeste despre iubire, eu ma tot intreb daca aceste persoane stiu macar despre ce vorbesc, pentru ca toti cei ce imi vorbesc despre iubire au niste raspunsuri foarte vagi atunci cand ii intrebi daca iubesc.
Cel mai tare raspuns este acela cand auzi ceva de genul " Da il/o iubesc sau.............. cred ca doar m-am obisnuit cu el/ea", sau cum poti sa denigrezi o persoana in fata tuturor pentru ca mai apoi sa te casatoresti cu acea persoana.
Cea mai mare dilema a mea, de la care a si plecat ideia acestei postari, este si anume aceia ca nu ii inteleg pe oameni care spun ca iubesc doua sau mai multe persoane in acelasi timp, nu vreau sa jignesc pe nimeni dar nu este moral si nici macar logic acest lucru.
Problema noastra este ca nu mai stim sa iubim, nu am fost invatati sa iubim, ce rost are sa te chinui sa faci o fata care iti place cu adevarat sa te placa si ea, cand sunt atatea care or sa ramana profund impresionate doar pentru ca le-ai scos la un film sau pentru ca le-ai scos la plimbare cu BMW-ul tau de 40.000 de euro. Totul se rezuma la placere si bani. Am devenit prea interesati de conditia noastra materiala si am renuntat intr-un fel la iubire si la romantism si chiar daca mai suntem un pic romantici acolo undeva in sufletul nostru ne este frica sa mai aratam acest lucru doar ca sa nu parem ridicoli in fata oamenilor.
Nu am de gand sa dau lectii de iubire pentru ca nu cred ca ma pricep la asta asa ca o sa inchei aici.
"Mai bine sa iubesti si sa suferi decat sa nu fi iubit niciodata"








3 comentarii:

  1. am ajuns pe blogul tau..cred eu, nu din intamplare...si citind ultima ta postare, am indraznit sa las un comentariu...e ilogic, dupa parerea mea, sa spui ca iubesti doar o persoana...acel sentiment nu e iubire, ci mai degraba posesivitate, dorinta, egoism...de unde reiese si multa suferinta in drgoste...nu fac pe criticu...nu asta aveam de gand...ci sa iti spun ca da...e posibil sa iubesti mai multe persoane...poate in moduri diferite...poate cu aceeasi intensitate, fara vreo diferenta.... fara sa iti pese de contul din banca sau de masina din parcare...iubirea nu insemana nicidecum suferinta...ci acceptare si respect...aici ma refer la orice tip de relatie...sper ca scurtul meu comentariu nu te.a suparat..vroiam doar sa iti spun ca e posibil...cu bine:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu m-am suparat, chiar iti multumesc pentru parerea ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt deacord ca nu potzi iubi ce adevarat mai multe persoane cu aceeasi intensitate...poate diferit poate iubire dintre prieteni,intre rude sau nustiu mai ce...e mai mult amoral sa iubeshti vreo citiva baieti odata...si ce sa faci sa incepi cu toti o relatie???si iar ajungem la aceelasi profit din dragoste....

    RăspundețiȘtergere