Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 august 2010

Să nu confundăm romii și românii.


Toata lumea este deranjata de faptul ca romani sunt confundati cu romii de catre tarile din UE.
Unele persoane sunt deranjate de faptul ca Romania nu a fost acceptata in spatiul Schengen, acest lucru s-a intamplat din cauza ca romani sunt confundati cu romii de catre unele tari care au fost nevoite sa ii stranga si sa ii trimita in tara.
Eu nu stiu ce sa zic dar cred ca ne meritam soarta, atata timp cat guvernul Roman a esuat in politica de integrare a Romilor, inseamna ca ne potrivim cu ei si asta pentru ca noi am ales un guvern care este mai slab decat comunitatea romilor din Romania.
Suntem un popor care dam vina pe tigani (cu buna dreptate :) / ) dar in acelasi timp le ascultam "muzica" si ne comportam tot mai mult ca ei. Cuvantul rromi, nu este decat denumirea unui grup etnic originar din india medievala, ceea ce nu ar trebui sa ne sperie, acest "grup" de romi s-a raspandit in toata Europa, (Roamania, Bulgaria, Macedonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Spania, Grecia. etc) ... asta ar trebui sa ne sperie.
Cuvantul "tigani" provine din grecescul "athinganoi" si inseamna "a nu se atinge". Nu sunt rasist, sunt doar deranjat de faptul ca suntem inconjurati de tot mai multe astfel de persoane care ne trag in jos atat din punct de vedere al culturii cat si al dezvoltarii noastre ca popor, iar pentru cei care ma vor considera rasist ii rog sa ma contrazica in ceea ce am spus mai sus si ii rog sa vina si cu argumente.
Ma deranjeaza lanturile groase, tigani care scuipa seminte pe geamul mercedesului si mirosul lor incomparabil. Astea sunt cateva motive care chiar ma determina sa plec.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu